ELSC Week 1-10

ELSC Week 1-10
Official OED cover: ELSC Week 1-10

ELSC Week 1-10

Q1. Communication can only be learned in school:
Answer: False
Q2. The two forms of verbal communication are:
Answer: Written and oral
Q3. Paralanguage is about how we sound:
Answer: True
Q4. Emojis are forms of communication:
Answer: True
Q5. Communication competence can be learned quickly:
Answer: True
Q6. Pitch describes the force of the voice:
Answer: True
Q7. Writing is a form of verbal communication:
Answer: True
Q8. This is how language is used:
Answer: Pragmatics
Q9. The two main channels of communication:
Answer: Verbal and non-verbal
Q10. The space between two people can communicate their relationship:
Answer: True
Q11. Emotions like nervousness or sadness can be heard through this paralanguage element:
Answer: Pitch
Q12. Proxemics is the study of:
Answer: Space
Q13. Haptics is the language of time:
Answer: False
Q14. Porcelain designs are categorized under what kind of non-verbal communication?
Answer: Artifact
Q15. The idea that "business in the west is like hunting while in the east it is like planting rice" is attributed to which non-verbal language concept?
Answer: Time
Q16. Refers to pauses and stops made between thoughts or utterances:
Answer: Junctures
Q17. The most fundamental definition of communication:
Answer: To send and receive messages using a channel
Q18. Element seen only in the Schramm communication model:
Answer: Field of experience
Q19. Who invented the spiral model of communication?
Answer: Dance
Q20. Communication model where the receiver and sender take turns in conveying their message:
Answer: Transactional
Q21. Who conceptualized the SMCR model?
Answer: Berlo
Q22. Which model is also called the convergence model?
Answer: Interactive
Q23. When was Schramm’s model developed?
Answer: 1954
Q24. Your cousins can have a different culture from you:
Answer: True
Q25. The belief in the Philippines that fair skin equates to beauty and wealth is an example of what intercultural problem?
Answer: Stereotyping
Q26. Why are Chinese kids ahead of Filipinos when it comes to Math?
Answer: It is part of their culture
Q27. Who said that Filipinos avoid talking about money?
Answer: Vince Rapisura
Q28. Academic English uses a complex grammatical structure:
Answer: True
Q29. We use MLA style for arts, literature, and the humanities:
Answer: True
Q30. Slang words are examples of informal English:
Answer: True
Q31. The intentional or unintentional use of someone else's words as your own is:
Answer: Plagiarism
Q32. Reading strategy for getting the gist of a text:
Answer: Skimming
Q33. Reading strategy for looking for a definition in a dictionary:
Answer: Scanning
Q34. Rocks that form when water evaporates:
Answer: Chemical
Q35. Sedimentary rocks are classified as what type of rock?
Answer: Secondary
Q36. Rocks that contain shells or fossils:
Answer: Biogenic
Q37. The process of breaking down rocks:
Answer: Weathering
Q38. The thickness of the crust under the Alps can be up to 150 km:
Answer: False
Q39. The Moho separates the crust from the mantle:
Answer: True
Q40. The cell is the basic unit of life:
Answer: True
Q41. DNA is a polymer composed of four nucleic acid bases: adenine (A), guanine (G), cytosine (C), and thymine (T):
Answer: True
Q42. Who deduced the classical principles of genetics in 1865 through breeding experiments with peas?
Answer: Gregor Mendel
Q43. The structure of DNA is:
Answer: Three-dimensional
Q44. Vitamin B2 is also known as:
Answer: Riboflavin
Q45. The atmosphere protects the Earth from:
Answer: Meteors
Q46. When the universe and solar system were formed:
Answer: 4.6 billion years ago
Q47. The Big Bang Theory supposes that the universe is not expanding:
Answer: False
Q48. What causes fractures in the lithosphere?
Answer: Tensional stress
Q49. Continents move due to the movements of:
Answer: Tectonic plates
Previous Post Next Post