EAPP FIRST QUARTER EXAM
Q1. Sentence with correct construction:
Answer: Is it possible to travel through space in a short period of time?
Q2. Concise sentence:
Answer: This is the most attractive offer I've received.
Q3. Correct verb form for 'Not like' (present tense):
Answer: Don't like
Q4. Correct verb form for 'Do' (present continuous tense):
Answer: Is doing
Q5. Correct verb form for 'Not mind' (present tense):
Answer: Don't mind
Q6. Correct verb form for 'Recognize' (present tense):
Answer: Recognize
Q7. Correct verb form for 'Not Believe' (present tense):
Answer: Don't Believe
Q8. Correct verb form for 'Prefer' (present tense):
Answer: Prefer
Q9. Correct verb form for 'Begin' (present perfect tense):
Answer: Had begin
Q10. Correct verb form for 'Make' (simple present tense):
Answer: Make
Q11. Correct verb form for 'Increase' (present perfect tense):
Answer: Had Increased
Q12. Correct verb form for 'Attract' (simple present tense):
Answer: Attracts
Q13. Correct verb form for 'Pay' (simple present tense):
Answer: Pays
Q14. Correct verb form for 'Receive' (simple present tense):
Answer: Receives
Q15. Correct verb form for 'Be' (simple present tense):
Answer: Are
Q16. Correct verb form for 'Study/Usually' (simple present tense):
Answer: Usually
Q17. Meaning and context clue type for 'Oyster':
Answer: A Shell; Definition
Q18. Meaning and context clue type for 'Sporadic':
Answer: Appearing in Scattered Instance; Restatement
Q19. Meaning and context clue type for 'Tawdry':
Answer: Cheap or Ugly in Appearance; Contrast / Antonym
Q20. Meaning and context clue type for 'Seething':
Answer: Intensely Hot; Mood
Q21. Meaning and context clue type for 'Grueling':
Answer: Very Difficult; Restatement
Q22. Meaning and context clue type for 'Eccentric':
Answer: Bizarre; Synonym
Q23. Transition word indicating a result:
Answer: As a result
Q24. Transition word providing an example:
Answer: For Example
Q25. Transition word adding information:
Answer: Moreover
Q26. Transition word adding further information:
Answer: Furthermore
Q27. Transition word indicating a conclusion:
Answer: Therefore
Q28. Reading strategy for looking for a definition in a dictionary:
Answer: Scanning
Q29. Reading strategy for active or detailed reading:
Answer: Critical Reading
Q30. Reading strategy for getting the gist of a text:
Answer: Skimming
Q31. Reading strategy that involves recording questions for follow-up:
Answer: Critical Reading
Q32. An error in printing is called:
Answer: Misprint
Q33. Unreadable writing is called:
Answer: Illegible
Q34. Castles in ancient times needed ______________ forts:
Answer: Impregnable
Q35. Language used in classroom and professional settings:
Answer: Academic English
Q36. A writer who communicates ideas to provoke the audience is being:
Answer: Subjective
Q37. Who provided the definition on reading?
Answer: Hudelson