EAPP WEEK 11-19 + EXAM

EAPP WEEK 11-19 + EXAM
Official OED cover: EAPP WEEK 11-19 + EXAM

EAPP WEEK 11-19 + EXAM

Q1. Technique used in 'Study reveals internet can ruin family relationships':
Answer: Cause and Effect
Q2. Technique used in 'Harry Potter and the Cursed Child book review':
Answer: Interpretation
Q3. Technique used in 'WoundClot: The Science Behind Faster Healing':
Answer: Definition
Q4. Technique used in 'The Decay of Friendship':
Answer: Cause and Effect
Q5. Technique used in '21st Century Philippine Writing':
Answer: Comparison and Contrast
Q6. Technique used in 'How they make pancakes in Osaka':
Answer: Process Description
Q7. Technique used in 'Should We Pay?':
Answer: Analogy
Q8. Technique used in 'What happens when a Youtube star writes a book':
Answer: Cause and Effect
Q9. Technique used in 'Federalism and Democracy':
Answer: Definition
Q10. Technique used in 'The State of Pinoy Pop: 2016':
Answer: Classification
Q11. Sampling method suited for a population divided into non-overlapping groups:
Answer: Stratified
Q12. Data containing single words or phrases that can be consolidated:
Answer: Short answer
Q13. Non-probability sampling type considering researcher’s convenience:
Answer: Availability
Q14. Sampling method where the researcher chooses qualified respondents:
Answer: Purposive
Q15. Method where the researcher selects respondents through random sampling from a group:
Answer: Cluster
Q16. Method of gathering data to get opinions of a selected group:
Answer: Survey
Q17. The large group from which the sample is selected:
Answer: Population
Q18. Questions limiting responses by suggesting answers in a list:
Answer: Closed
Q19. Questionnaire administration method via postal service:
Answer: Self-administered questionnaire
Q20. Question-and-answer activity to know a respondent’s thoughts:
Answer: Interview
Q21. Sources of information to study a population’s society:
Answer: Respondents
Q22. Irregularity in selection due to the difference between the sample and the population:
Answer: Sampling error
Q23. Why women are most commonly at the worse end of a divorce:
Answer: They have difficulty adjusting to a new lifestyle of living solo
Q24. Not a duty of a husband in a marriage:
Answer: Render services in the home
Q25. Not an advantage of passing the divorce law in the Philippines:
Answer: The passing of the divorce law will encourage more to speak up in face of a difficult marriage and have it as an easy escape
Q26. In the position paper, was the author in favor of the divorce law in the Philippines?
Answer: Yes
Q27. A document presenting one side of an arguable opinion:
Answer: Position paper
Q28. A short, concise document written for a specific purpose and audience:
Answer: Report
Q29. The part of a report giving a brief description of the problem or topic:
Answer: Introduction
Q30. An important step in writing a report, using sections with headings:
Answer: Outlining
Q31. A tip in writing a report is to know your:
Answer: Brief
Q32. In researching for a position paper, remember to:
Answer: Define unfamiliar terms/concepts
Q33. Avoid using these in a report to ensure clarity for readers:
Answer: Jargons
Q34. The point of view for writing a position paper:
Answer: First person
Q35. When should the abstract be written?
Answer: Last
Q36. The rule in surveys requiring confidentiality of information:
Answer: Fidelity
Q37. Ethical principle respecting respondents’ opinions:
Answer: Autonomy
Q38. The rule in surveys about keeping information private or public:
Answer: Confidentiality
Q39. The variable in a concept paper that gives focus and purpose:
Answer: Statement of the problem
Q40. A working document with questions and space for answers:
Answer: Questionnaire
Q41. Vital for helping readers follow points and ideas:
Answer: Transition
Q42. The results of data gathering must be:
Answer: Objective
Q43. Recommendations should be specific, achievable, and:
Answer: Measurable
Q44. Inserted at the beginning to state focus and scope:
Answer: Thesis statement
Q45. Shows findings of research by following methods:
Answer: Results
Q46. Based on theory, past research, experience, and need:
Answer: Research questions
Q47. The ideal timeframe for the research process:
Answer: Timeline
Q48. The strength of a survey shown by targeting specific groups:
Answer: Generalizability
Q49. Not a strategy in effectively analyzing gathered data:
Answer: What do people think of the researcher’s take on the topic?
Q50. A telephone survey is the most convenient method as it does not require the researcher’s presence:
Answer: False
Q51. Non-probability sampling eliminates the researcher’s bias:
Answer: False
Q52. A position paper must be persuasive:
Answer: True
Q53. The researcher must assume readers know preliminary details about the research:
Answer: False
Q54. “From interviews with students, we can gather...” is appropriate for reporting findings:
Answer: True
Q55. A position paper may present two stands/arguments on one topic at most:
Answer: False
Q56. Non-probability sampling utilizes random selection:
Answer: False
Q57. Evaluative writing compares positions and arguments:
Answer: False
Q58. Secondary sources are interpreted by someone other than the original author:
Answer: True
Q59. A concept paper may take a stand on the discussed topic:
Answer: False
Q60. It is not important to name figures in the presentation of findings:
Answer: False
Q61. You may quote anyone as supporting evidence for your research:
Answer: False
Q62. A concept paper acts as a proposal for the research process:
Answer: True
Q63. The researcher may reveal specific study details to the interviewee:
Answer: False
Previous Post Next Post