EAPP WEEK 1-10

EAPP WEEK 1-10
Official OED cover: EAPP WEEK 1-10

EAPP WEEK 1-10

Q1. Evaluating details to make a judgment is known as:
Answer: Drawing conclusion
Q2. Getting the gist of a text is called:
Answer: Skimming
Q3. Looking for specific information, such as a definition in a dictionary, is:
Answer: Scanning
Q4. Using prediction and recording questions for follow-up involves:
Answer: Critical reading
Q5. Marking key words and summarizing is part of:
Answer: Critical reading
Q6. Quickly reading a travel brochure is an example of:
Answer: Skimming
Q7. Note-taking is a strategy used in:
Answer: Critical reading
Q8. Uses top-down and bottom-up processes:
Answer: Drawing conclusion
Q9. Slang words are examples of:
Answer: Informal English
Q10. Academic English uses a complex grammatical structure:
Answer: True
Q11. Academic English deals with understanding lexical knowledge and phonological features:
Answer: True
Q12. Simple connectors are used in Academic language:
Answer: False
Q13. Formal English is used in Academic language:
Answer: True
Q14. The personal pronoun 'I' is used in Academic English:
Answer: False
Q15. General English requires grammatical competence:
Answer: False
Q16. An expository text is an example of:
Answer: Academic English
Q17. General English pertains to the language of academic disciplines and reasoned discourse:
Answer: False
Q18. The sentence 'In August, Henry and Henry's big dog Mudge always went camping.' is an example of:
Answer: Informal English
Q19. The sentence 'Hippopotamuses are the third heaviest kind of land mammal.' is an example of:
Answer: Academic English
Q20. The sentence 'She's a bit of a loose cannon.' is an example of:
Answer: Informal English
Q21. The sentence 'They criticized the government for failing to allocate enough funding.' is an example of:
Answer: Academic English
Q22. The prefix 'com-' means:
Answer: Together or with
Q23. The prefix 'ad-' means:
Answer: To or toward
Q24. 'Gyne' is a Greek word for woman; a woman hater is a:
Answer: Misogynist
Q25. 'Gamos' means marriage; a person who hates marriage is a:
Answer: Misogamist
Q26. 'Anthrop' is a Latin word for human being; one who hates people is a:
Answer: Misanthropist
Q27. A hatred for men is called:
Answer: Misandry
Q28. If 'miso' means to hate, misoneism means hatred of:
Answer: New things
Q29. A hatred for argument is:
Answer: Misology
Q30. A word formed from initial letters or syllables:
Answer: Acronymy
Q31. The process of forming a word from two words or parts combined:
Answer: Blending
Q32. A word is cut either at the beginning or end:
Answer: Clipping
Q33. The word 'Tigon' is an example of:
Answer: Blending
Q34. The word 'Lab' comes from the word:
Answer: Laboratory
Q35. The acronym 'LASER' stands for:
Answer: Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation
Q36. The word 'Caesarean' is an example of:
Answer: Folk or Popular Etymology
Q37. The word 'Twirl' comes from the words:
Answer: Turn and swirl
Q38. A group of sentences dealing with one single idea:
Answer: Paragraph
Q39. The correct presentation of facts and evidence in writing:
Answer: Accuracy
Q40. Where the main point the author emphasizes in a paragraph is found:
Answer: Topic sentence
Q41. Where the primary argument is presented first followed by reasons:
Answer: Thesis structure
Q42. Restates the main argument using other words:
Answer: Conclusion
Q43. The unity of all sentences in a paragraph:
Answer: Cohesion
Q44. Presenting ideas and sentences in a logical way:
Answer: Coherence
Q45. Where the author discusses the central idea and organization:
Answer: Introduction
Q46. An important part providing evidence to the thesis statement:
Answer: Supporting details
Q47. Another term for the main idea of the passage:
Answer: Thesis statement
Q48. Justifying an opinion or thesis through reasoning to change views:
Answer: Argumentation
Q49. A type of discourse to persuade and convince the audience:
Answer: Argumentative Text
Q50. A scientific argumentative text based on bibliographic references:
Answer: Objective
Q51. A text where the speaker aims to provoke the audience:
Answer: Subjective
Q52. Aimed to refute arguments against the main thesis:
Answer: Negative argument
Q53. Aimed to reinforce the truth of the thesis with evidence:
Answer: Positive argument
Q54. Presenting opposite thoughts or the other side of the issue:
Answer: Refutation
Q55. Supports main arguments with contributions from authorities:
Answer: Proofs/Evidences
Q56. Presented in the thesis statement:
Answer: Proposition
Q57. Main idea of the essay 'Origins of the English Language':
Answer: The English language has its beginnings in many other languages that go far back into ancient times.
Q58. Transition signals used to indicate chronological events:
Answer: In starting/then
Q59. Transition signal in paragraph 3 of the 'Origins of English' essay:
Answer: Then
Q60. Transition signal used to explain Germanic influence in the 'Origins of English' essay:
Answer: For example
Q61. Best sequence of tribal invasions influencing English:
Answer: The Angles and the Saxons -> The Normans
Q62. Topic sentence in paragraph 3 of the 'Origins of English' essay:
Answer: Then we must comprehend or understand how the invasion of the Normans into Great Britain- known as the land of the Angles, or England – also changed our mother tongue.
Q63. Paragraph that wraps up or restates the main idea in the 'Origins of English' essay:
Answer: Paragraph 5
Q64. Word suggesting the time sequence in the 'Origins of English' essay:
Answer: Chronological
Q65. 'Conquarrer' and 'porc' are examples of words studied through:
Answer: Structural analysis
Q66. Reading strategy for finding specific answers in the passage:
Answer: Scanning
Q67. Author’s purpose in a passage discussing human sex chromosomes:
Answer: Inform the steps in fertilization
Q68. Reason the author mentioned the first Earth Day:
Answer: To illustrate how this event resulted in an important organization
Q69. Author’s purpose in the Earth Day passage:
Answer: To discuss the increase in public awareness for a cleaner environment
Q70. Author’s purpose in paragraph 2 of the Earth Day passage:
Answer: To describe how the government became more involved in cleaning the environment
Q71. Author’s purpose in mentioning the protest in the Earth Day passage:
Answer: To describe the first Earth Day
Q72. Author’s purpose in the 'terracide' passage:
Answer: Inform you of the dangers of terracide
Q73. Author’s purpose in the tofu passage:
Answer: Inform the readers about a low calorie diet
Q74. Author’s purpose in the New England pie passage:
Answer: Entertain or satirize New England cooking
Q75. Author’s purpose in the Philippine literature passage:
Answer: To inform the readers about the contribution of Philippine literature to our country
Q76. Author’s view on terracide:
Answer: Satirical
Q77. Author’s perspective on the criminal justice system in the passage:
Answer: Disapproving
Q78. Author’s attitude toward the creation of the EPA:
Answer: The author believes in the advocacy of the EPA
Q79. Author’s view on Philippine literature:
Answer: Proud
Previous Post Next Post